VAN VERHAAL NAAR PLAATJE

Als je illustrator van boeken wilt worden

WORKSHOP; 1,5 UUR

In mooie boeken staan vaak mooie tekeningen. Niet te veel, maar precies genoeg om te kunnen zien wat er in het boek gebeurt. Hoe kies je nu voor de goede tekening? Waar moet je op letten? En vooral ook: hoe maak je zo’n tekening dan?

Dat leert schrijfster/illustrator Sylvia P.C. Sahgard je in deze workshop. Met als resultaat dat je na de workshop je eigen illustratie mee naar huis neemt. Een boeiende, leerzame en speelse workshop voor jonge en oude, startende illustratoren, waar je blijvend plezier van zult hebben.

Voor informatie neem je contact op met P.C. Sahgard.

VAN PLAATJE NAAR VERHAAL

Als je schrijver wilt worden

WORKSHOP; 1,5 UUR

Als je een boek wilt schrijven moet je van te voren wel een beetje weten waar het boek over gaat, wie je in het boek ‘mee wilt laten doen’, waar het verhaal zich afspeelt en dus: welke beelden je met woorden wilt laten zien. Dát is schrijven! Het is nog niet zo eenvoudig om een beeld goed in woorden op te schrijven. Deze workshop helpt je in elk geval verder op weg.

Een aantal illustraties/plaatjes, vormen in deze workshop het startpunt voor het schrijven. Je kunt natuurlijk ook je eigen afbeeldingen meenemen. Op deze wijze leer je een kort verhaal te schrijven. En dat is wellicht je eerste, o zo belangrijke stap, op weg naar het “schrijver zijn”. Uiteraard is de opbrengst van de workshop een door jou geschreven kort verhaal. Wellicht zal dit je stimuleren tot meer.

Een intensive workshop die om de nodige concentratie vraagt en waarin alle ruimte is om ondersteunende tips te krijgen van en vragen aan Sylvia.

Voor informatie neem je contact op met P.C. Sahgard.