BIOGRAFIE

Op 16 juni 1962 wordt Sylvia P.C. Sahgard geboren in Amstenrade, een dorpje in de Zuid-Limburgse mijnstreek, in een klein gezin: vader, moeder en een vier jaar oudere zus. Er wordt thuis veel tijd besteed aan muziek, musiceren, taal, poëzie, tekenen en knutselen en toneel.

Al vanaf haar 2,5 levensjaar is ze bezig met tekenen. Thuis wordt gezegd dat ze met een potlood in de hand geboren is. Na de middelbare school heeft Sylvia een jaar lang het ouderwetse tekenvakmanschap geleerd op de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Aansluitend heeft ze de lerarenopleiding gevolgd in Sittard. Daar behaalde ze haar onderwijsakte Tekenen (2e graads) met als afstudeerrichting Kinderboekillustraties en de akte handvaardigheid (3e graads).

Sinds die tijd heeft Sylvia privé-tekenlessen gegeven aan zowel kinderen als volwassenen, grimeert ze regelmatig en maakt ze veel illustraties voor onder andere advertenties. Ook de illustraties in haar eerste boek “Sporen in de sneeuw” zijn van haar hand. Voor Simplexpuzzels (van Ravensburger) ontwierp ze een aantal puzzels welke op de markt zijn verschenen.

Inmiddels woon P.C. Sahgard al vijfentwintig jaar in het Brabantse Son en Breugel en is moeder van dochter Veerle van 23 jaar en zoon Jard van 17 jaar. In juni 2011 trouwde ze met Leo, deskundige op het gebied van communicatie, gedrag en onderwijs en geestelijk vader van het SISo-onderwijsconcept. Als ontwerpster van SISo-meubilair en SISo-leermiddelen is ze ook daar inmiddels erg bij betrokken, net als bij het geven van didactische en pedagogische onderwijsbegeleiding, -training en workshops.

Twee flatcoated retrievers maken het gezin compleet en vormen samen met kinderen en kleinkinderen de inspiratiebron voor verhalen, gedichtjes, boeken en oneliners.

sylvia

Voor Sylvia P.C. Sahgard (pseudoniem) is het een genot om deze verhalen om te zetten in vermakelijke en boeiende teksten met bijpassende beelden, bij voorkeur in (kleur-)potlood, pen of aquarel. Het ontstaan van diverse prentenboeken is daarvan het gevolg geweest. Haar rijke fantasie voorziet haar bijna als vanzelf van verhalen en romans. Niet alleen voor kinderen; ook voor volwassen.

Een manuscript van 66 pagina’s maakte uitgever Phillippe Werck (CLAVIS Uitgeverij) bijzonder enthousiast en nieuwsgierig. Na het lezen van het gehele boek stond het vast: Sporen in de sneeuw wordt uitgegeven! De uitgave van dit boek betekent de start van een leven als professioneel schrijfster en illustrator onder de naam P.C. Sahgard. Het tweede boek is in de maak en zal niet lang op zich laten wachten.